Declaració de principis

Vivim en un poble amb un gran potencial humà desaprofitat. L´ajuntament ha de promoure la iniciativa ciutadana, saber escoltar, deixar fer, obrir vies de comunicació…

Tenim un alt index de envelliment: Hem de promoure polítiques que afavoreixin que famílies joves s´instal·lin al poble.

Qui som:

Som gent amb sensibilitat i responsabilitat, vinculats al municipi i que estimem la terra. Volem fer de Cercs una vila de la que podem ser tots orgullosos.

Tenim la il·lusió de dissenyar un futur esperançador per la nostra vila.

Volem treballar per fer poble, evitant la crispació i dialogant amb tothom.

Volem afegir el nostre grà de sorra per construir un projecte de futur, dipositant projectes vàlids i propostes viables.

Volem trencar la dinàmica negativa d´autocràcia, desil·lusió i crispació que fa anys s´ha instal·lat al municipi.

Creiem en:

La transparència

La gestió del poble ha de ser clara, creant eines de participació ciutadana directa, permetent l’accés a la informació sobre l´activitat del consistori.

La igualtat

Denunciem i actuarem en conseqüència a qualsevol acte d´amiguisme, favoritisme o enriquiment pròpi.

La solidaritat

Som i serem defensors d´un poble que afavoreix la inclusió social, l´ajuda als mes desafavorits, el suport als col·lectius necessitats.

La ecologia

A part de ser una convicció pròpia ètica, la ecologia es fonamental per la economia, el camí de creació d´un futur sostenible, criteri bàsic per la creació de llocs de treball, per obtenció d´ajudes nacionals i comunitàries i per l aprofitament de la gran riquesa natural del nostre municipi. Ens oposem d’entrada a qualsevol iniciativa que hipotequi el futur de la vila.

El diàleg

Ningú no disposa la veritat absoluta, ni tampoc cap barreta màgica que solucioni els problemes. Les opinions d’els adversaris polítics, dels ciutadans i les col·lectivitats han de ser consultats i escoltats abans de prendre decisions que afectin el futur comú.

La feina ben feta

A part del seny, la eina mes important que podem disposar per millorar els apectes de la nostra vida diària es el treball exhaustiu, la consulta dels experts i la valoració objectiva dels reptes a assolir. Ningú no ens treurà les castanyes del foc, menys nosaltres mateixos amb dedicació i seriositat, aprofitant les aportacions benintencionades sense categoritzar en els “nostres” i “els altres”. En aquest sentit donarem sempre suport a les persones disposades a treballar pel be del nostre poble.

El cooperativisme- associacionisme

L´implicació ciutadana es un element clau per avançar. Aprofitant el teixit associatiu existent, valorant el seu paper cohesionador, donant suport a històriques i noves entitats,  garantint la seva independència i autonomia de decisió, però a l´hora fomentant la interrelació dels agents socials.

El respecte

La identitat dels diferents nuclis del poble, l´entorn natural, la història local, les sensibilitats socials, son els nostres guies per traçar el futur. No podem donar l´esquena al nostre legat històric, ni a les nostres obligacions vers als nostres fills i filles.

La prosperitat

L´ajuntament ha de donar suport per la creació d´empreses i projectes que donin vida i riquesa.

Anuncis

Quant a Marie Kapretz

Marie Kapretz Regidora de Cercs (oposició)
Aquesta entrada ha esta publicada en Valors. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s