Política municipal creativa

L’actual crisi econòmica afecta –i això no és cap revelació- les butxaques i la situació laboral d’una part de la població cada cop més gran. Conseqüència d’això és una reducció de consum seguit per la minvant recaptació d’impostos directes i indirectes.

A on hi ha menys recaptació, hi ha menys per a repartir. I com tot en aquesta maleida crisis, també en la administració pública són les  parts més febles que pateixen les retallades més dures.

Es calcula que els pressupostos dels municipis per a 2011 es reduirà en la gran majoria d’ajuntaments. Segurament això pot ajudar a purgar maneres de fer, allà on els governs municipals aposten per polítiques de “focs artificials”, és a dir, a on fan mesures populistes sense benifici a llarg termini. És previsible, però, que els i les habitants patirem de retruc una retallada en les serveis socials i culturals com també en manteniment i infraestructures dels municipis.

La única estratègia viable que veig devant d’aquestes circumstàncies, és la d’una política municipal creativa, que al lloc ón ara estàn els diners posa les idees. Que en comptes de endeudar el municipi fa que  aquest s’ajusti a la realitat, i converteixi aquesta realitat en la millor de les possibles. Fa falta una política que aposta per la ciutadania com a partípceps de la vida municipal. Fa falta una política municipal valenta i amb idees fresques que recordi que el principal valor d’un poble, al cap i a la fí, és la gent que hi viu.

Anuncis

Quant a Marie Kapretz

Marie Kapretz Regidora de Cercs (oposició)
Aquesta entrada ha esta publicada en Reflexions, Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s