Discurs presa de possessió

Un nou grup política a l'ajuntament de Cercs

Un nou grup política a l'ajuntament de Cercs

Avui s’ha constituit el nou ajuntament de Cercs, en Miquel Belmonte i na Marie Kapretz varen jurar càrrec com a regidor i regidora. Publiquem aquí el seu discurs de investidura:

En primer lloc i en nom del tot el grup CLAM vull agrair la confiança dipositada en nosaltres.

Som una força política nova al municipi de Cercs que entrem a l’ajuntament amb la voluntat ferma de canviar la dinàmica actual del municipi. En comptes d’anar a menys, volem que la vila de Cercs vagi a més.
I en aquesta tasca ens ajudarà el fet de haver obtingut dos regidors en les eleccions del maig. Treballarem des de fora i des de dins de l’ajuntament, perquè es trenqui l’aïllament que s’ha auto-imposat el nostre municipi.  Per sort l’auto-imposat és l’aillament que es trenca més fàcilment.

Volem un municipi amb una auto-estima correcta . Volem que tots nosaltres , els ciutadans i ciutadanes esdevinguin protagonistes de la seva història. Tal com varen fer les persones que fa segles, i en circumstàncies molt més adverses  que les que patim avui dia, es varen aixecar i varen crear símbols d’una civilització avançada, símbols que perduren fins avui dia: El castell de Blancafort, les pintures de l’esglèsia de Sant Quirze de Pedret, el monastir de Sant Salvador de la Vedella o els ponts del Far i de Pedret.

I és que precisament són els ponts, el que el CLAM volem construir en aquests quatre anys que estarem en l’oposició.
Ponts de l’ajuntament amb el mon de la cultura, ponts amb el Berguedà – amb la voluntat de mancomunar i d’aquesta manera millorar serveis pels ciutadans, sigui el que sigui el color del govern del poble del costat, ponts amb tot el territori català i fins i tot amb Europa. Ens calen ponts amb el mon empresarial i amb les PIMES perquè crear llocs de treball al municipi ha de ser una prioritat.

Entre tots aquests ponts, però, hi ha un que més que un pont, ha de ser  un viaducte. Un primus inter pares, un pacte preferent. Amb la gent del municipi. Els habitants del municipi. Entenem que el poble ha de fer servir l’ajuntament  com una eina per a administrar la convivència i per projectar el futur.

Si el nostre municipi havia sigut capdevantera en la creació d’energía al finals del segle XIX/principis del segle XX, perquè no pot tornar a ser-ho en principis del segle XXI també?
Les solucions tècniques actualment NO són el problema.

La lliçó que tothom hem après en les darreres legislatures és que trencant la unitat del poble i amb tractes a favor de segons qui no s’arreglen les coses. No es arriba ni a la prosperitat econòmica ni a un benestar veïnal. Per a tenir un municipi fort, les crispacions no ens serveixen, ni les manipulacions ni la retenció d’informació. Perquè en definitiva totes les persones tenim els mateixos drets i els mateixos deures, sigui el que sigui el color polític de cadascú.

Des d’el CLAM ens hem proposat apostar per a un poble amb un associacionisme fort, volem que la gent pugui decidir de manera assembleària i pronunciar-se sobre assumptes que a ells hi importen.

Vist el panorama de la financiació dels ajuntaments que ens espera, sabem que vindran temps d’austeritat i d’estalvi. Però també és una oportunitat per a revisar els contractes fets en temps de bonança, per a reconduir el malbaratament en pactes concrets i reduir així les despeses de l’ajuntament, i en definitiva, de la gent.

En conclusió no vull deixar d’esmentar que gairebé un 30 % dels vots, que és el que varem obtenir en les municipals, ens recolzen i ens donen la il·lusió i la força per a defensar les nostres propostes i ideals.  I exercir el control institucional des de l’oposició.
Moltes gràcies.

Anuncis

Quant a Marie Kapretz

Marie Kapretz Regidora de Cercs (oposició)
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s