VOLEM UN PARC D’ENERGIES RENOVABLES!

‘Innovació’ vol dir invertir coneixement per a obtenir prosperitat.

La nostra candidatura ja ha presentat durant la campanya electoral una proposta completa sobre el futur de la tèrmica. Des de les eleccions el grup municipal de CLAM al ajuntament ha intensificat els esforços per definir aquest projecte. Ens hem posat en contacte amb diferents agents què poden aportar solucions i concretar els passos a seguir. El què volem és un futur digne per tots els nuclis de Cercs.

Els principals objectius que hem
marcat són:

· Apostar per les energies renovables.

· Crear ocupació: Hem de fer una aposta decidida per què petites i mitjanes empreses trobin les condicions adequades per instal·lar se al municipi.

· Contrarestar els efectes negatius del tancament de la tèrmica: la pèrdua dels llocs de treball i dels ingressos per impostos de activitat

· Aprofitar els efectes positius del tancament: Rentat d’imatge del nostre municipi, centrant en l’ imatge d’un indret privilegiat per la seva naturalesa i geografia i privilegiat pel seu legat històric.

· Tornar a dotar el nostre poble amb el caràcter capdavanter i innovador què ha tingut durant un segle en l’àmbit energètic. Per assolir aquests objectius cal la sinergia de moltes forces, comptant amb la implicació de la empresa propietària de la central, el govern de la Generalitat i la Comunitat Europea, passant per organismes oficials, universitats i centres d’ investigació, el mon empresarial i les ONG´s dedicades al medi ambient.

És un projecte valent i innovador que pretén reemplaçar la antiga Central Tèrmica, un cop tancada. Aprofitant algunes de les instal·lacions existents volem crear un lloc de trobada i col·laboració de la investigació universitària i la activitat industrial per la producció d’energies netes, la gestió eficient dels recursos energètics i la sostenibilitat als diferents sectors econòmics (construcció, transport, etc) .
En un món, on escaquejaràn les energies fòssils, aquest centre es proposa per reprendre el paper punter que havia tingut el Berguedà en sentit de la creació d’energia elèctrica en principis del segle XX, perquè ho torni a ser en principis del segle XXI. Un centre que a part de la investigació i producció d’energies renovables estarà destinat a la difusió dels nous coneixements.
S’ha de incentivar la creació i instal·lació de petites i mitjanes empreses en l’àmbit d’energies i bio construcció:

Creació, investigació i difusió de les energies renovables.

Producció d’elements industrials aplicables en la producció i amagamatzament d’energia, com ara turbines eòliques de mida petita i mitjana, bombes de calor a base d’aire, etc.

Producció de combustible per calderes de biomassa, microgrids, pelets, etc
Producció de materials per l’aïllament i l’estalvi energètic

Autonomies energètiques i interacció de xarxes de subministrament energètic

Calefacció comunitària

Bioconstrucció, és a dir la construcció de vivendes sota un aspecte de baix impacte energètic i eficiència energètica i eco-sanejament d’habitatges.

Investigació sobre l’aprofitament del carbó local

Tractament dels residus de la central.

Aprofitament museístic de les instal·lacions de la tèrmica vella i nova

Enfocar en la ramaderia/ agricultura ecològica (gestió ecològica de horts), economia forestal (gestió de boscos), usos del bolet i del agroturisme- senderisme com a fonts de ingressos alternatius i sostenibles.

Anuncis

Quant a Marie Kapretz

Marie Kapretz Regidora de Cercs (oposició)
Aquesta entrada ha esta publicada en Cercs, Reflexions, Valors. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s