Moció criteris i valors futur de l’emplaçament de la central tèrmica de Cercs

Aquesta moció va ser presentada per part del CLAM en la sessió de ple del mes d’abril i va ser aprovada. Definim valors i punts importants a tenir en compte i demanem màxima celeritat en el desenvolupament d’un plan que crei ocupació i benestar:

Exposició dels motius:

 Atès, que la Central Tèrmica de Cercs el 31 de desembre 2011 va tancar definitivament  la seva activitat industrial, cosa que va causar la pèrdua (contractats directament i treballadors subcontractats) d’una setentena de llocs de treball,

Atès, que des de 2008 arrosseguem una crisi econòmica que es fa interminable i insuportable, tant per part de la població com per part del món empresarial,

Atès que en un futur pròxim el 80% dels llocs de treball seran en sectors que fa 10 anys ni existien, i per tant si des de l’administració es vol posar les bases per una societat prospera és essencial l’aposta decidida per la investigació,

Atès, que la demanda d’energia elèctrica segueix creixent i ho seguirà fent,

Atès que la empresa propietària E-On Generación SL va estendre la mà a l’ajuntament signant un conveni i apostant clarament per una col·laboració en un futur projecte encara per definir, cosa que el grup CLAM pren com una senyal de bona voluntat  i una oportunitat pel municipi cara a ser recolzat per un gran aliat en el sector industrial,

Atesa la necessitat urgent de crear una dinàmica positiva en el sector industrial a nivell municipal, comarcal i del país. Fa falta apostar per la creació de llocs de feina de qualitat per poder liderar el nostre propi futur basat en la investigació i innovació,

ACORD DE PLE:

El grup municipal CLAM-AM proposa al ple municipal de Cercs l’adopció dels acords següents:

1-    Existeix entesa sobre la necessitat urgent de portar llocs de treball i prosperitat al municipi.

2-    Cal anar definint quins són els interessos municipals a defensar en un futur projecte al indret esmentat.

3-    Dur a terme una investigació a fons sobre les possibilitats del indret on actualment es troba la central tèrmica.

4-    Fer una feina de recerca. Comparar els fets amb experiències paral·leles viscudes en d’altres municipis d’aquí i a nivell internacional.

Mantenir i fer encara més fluids les relacions amb l’empresa propietària perquè entenem que el projecte final ha d’esdevenir un projecte punter i excel·lent que satisfaci tant la necessitat municipal de la creació de llocs de treballs i generar prosperitat com també cobrir la necessitat de totes empreses del sector –sent E-ON una d’elles- de poder avançar i esdevenir punters en el sector de les energies renovables .

Anuncis

Quant a Marie Kapretz

Marie Kapretz Regidora de Cercs (oposició)
Aquesta entrada ha esta publicada en Cercs, Mocions, Parc de Recerca i Energies renovables a Cercs, Valors. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s