On és la Igualtat?

dia_de_la_donaAmb l’arribada de dones a les altes esferes de la política pot fer semblar que la lluita pels drets de les dones estigui garantitzada.

Si revisem els moviments socials de la segona meitat del segle passat, les noves generacions només podem coincidir en una cosa: donar les gràcies a aquestes lluitadores i aquests lluitadors valents que varen aconseguir treure les dones d’un pou fosc i tenebrós. Sovint oblidem la misèria a la qual es va sotmetre la dona a tota Europa – com a mà d’obra barata i com a persones amb drets marcadament reduïts.

Per això hem de dir gràcies, perquè degut a l’esforç de molta gent avui les dones i noies podem viure en relativa  llibertat. Per això sorprèn veure quan, sobretot des de sectors de la dreta relacionada amb l’església, torna haver-hi intents a retallar els drets adquirits. I és aquí que hem de vigilar i no baixar la guàrdia.

De vegades també es confon la llibertat de consum amb llibertats civils. Però tenir la llibertat de consumir, posseir i adquirir no vol dir que siguem més lliures com a persones ni que tinguem més drets. Ni els homes ni les dones.

Per tant, el fet de tenir representants polítiques femenines al Parlament i a les institucions democràtiques és un pas endavant, sense dubte. Però tenir una Rosa Díez al Congrés Espanyol no vol dir necessàriament , que aquestes dones defensin els drets de les dones. Cal que les dones polítiques defensin realment la igualtat entre sexes.

I queda molt per fer: cal lluitar encara més per tal que hi hagi més dones en llocs claus de  l’economia del país. On són les dones directives d’empreses? On són les científiques importants? Avui dia les noies ja treuen més títols universitaris que els nois, però aquest fet encara no ha arribat en el repartiment de càrrecs d’importància a tots nivells. I encara no repercuteix sobre els ingressos de les dones treballadores.

Amb orgull ens hem de sentir hereus i hereves dels moviments socials dels anys setanta i vuitanta . Exercir la nostra responsabilitat com a tals vol dir mantenir vius els drets aconseguits per les futures generacions. Lluitar per la igualtat entre homes i dones avui dia significa que les dones deixin de cobrar un 22% menys que els homes, com diuen les estadístiques. Les dones hem de seguir reivindant que tenim la decisió sobre el propi cos. Voler arribar a la igualtat de sexes avui dia també vol dir educar els nostres fills i filles en  valors iguals i posant-hi la llavor del respecte mutu, que eviti la violència i el terrorisme de gènere en futures generacions.

Lluitar per la plena igualtat avui significa construir una societat més avançada per demà.

Marie Kapretz

Anuncis

Quant a Marie Kapretz

Marie Kapretz Regidora de Cercs (oposició)
Aquesta entrada ha esta publicada en Igualtat, Reflexions, Valors. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s