Moció sobre la gestió de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé

hospital_sant_bernabe

El grup CLAM-AM hem presentat aquesta moció al plé municipal del juliol 2013. Els vots a favor vàren ser els del CLAM (2) i en contra de CiU i del Grup no Adscrit ( total 7)

Ateses les notícies rebudes a través dels mitjans de comunicació referent a la gestió de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga

Atesa la possible privatització i gestió a través de una fundació privada.

Atès que l’Ajuntament de Berga és l’ens que organitza la financiació  del funcionament de l’hospital i per tan és qui decideix sobre la seva gestió

Atès que l’Hospital és orgànicament responsabilitat de l’Ajuntament de Berga i que per tant les decisions que la Corporació pugui prendre al respecte són de gran transcendència per al conjunt de la població de Berga i del Berguedà.

Atès que en el fons es financia a través de les aportacions que fem els ciutadans a través de les nostres aportacions a la Seguritat Social, i per tan entenem que l’Hospital és de domini públic. És per això que defensem que no és només una qüestió de l’àmbit municipal de Berga decidir sobre com ha de ser gestionat el funcionament de l’hospital, sinó és una qüestió que ens interessa a tots els usuaris de la comarca.

Atès que l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé, amb més de 300 treballadors, constitueix un important pol d’activitat econòmica per a la comarca.

Atès que l’Hospital, a més, contribueix decisivament a la cohesió territorial de la comarca, que en un context d’envelliment demogràfic, necessita més que mai d’un servei hospitalari de qualitat per a evitar-ne el despoblament.

Donat que existeix l’alternativa a la conversió en fundació privada que és la seva conversió en un consorci de gestió pública, que no comporta la pèrdua definitiva de control públic sobre la gestió de l’hospital i que per contra també permet la necessària desvinculació orgànica de l’Hospital i de l’Ajuntament.

Atès que la població de la comarca sent com a seu l’Hospital Comarcal Sant Bernabé

El grup Clam-AM proposa el següent acord

Que l’ajuntament de Cercs,  faci saber a l’Ajuntament de Berga que estan interessats en una gestió del hospital que inclogui tant en termes de finançament com en termes de poder decisiu tots els municipis de la comarca del Berguedà. I que en aquest sentit el Consell Comarcal gestioni les aportacions dels ajuntaments i faci de mitjançer dels interessos de la comarca.

Que es tornin a valorar els diferents tipus de gestió que hi han sobre la taula (veure annex) sota la òptica de protegir la gestió pública de l’Hospital.
Fer arribar aquest acord als ajuntaments de la comarca, sobretot a l’ajuntament de Berga, l’actual Patronat de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé i al Consell Comarcal.

Annex1: ‘Estudi de figures jurídiques alternatives per una proposta de reestructuració corporativa per la prestació de serveis assistencials’

Annex2: ’ GESTIÓ DE SERVEIS SANITARIS I SOCIALS A BERGA ESTUDI DE LA CREACIÓ D’UNA COOPERATIVA SENSE ÀNIM DE LUCRE’

Anuncis

Quant a Marie Kapretz

Marie Kapretz Regidora de Cercs (oposició)
Aquesta entrada ha esta publicada en Mocions, Salut, Valors. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s