Salvem les administracions comarcals!!

MOCIÓ SOBRE LES DEMARCACIONS NOTARIALS I REGISTRALS.

Vistos els escrits tramesos pel Ministerio de Justicia a diferents Ajuntaments de la comarca relatius a  Asunto: Demarcación Registral  i Demarcación Notarial, en els que es comunica que la Direcció General del Notariado y de los Registros ha acordat en data 7 de novembre de 2013 iniciar el procediment per a la revisió total de la demarcació registral i de la demarcació notarial i en els que es concedeix a l’Ajuntament un termini de quinze dies i de tres mesos respectivament per trametre informe sobre la conveniència, necessitat i oportunitat de les demarcacions notarials i registrals.
Atesa l’afectació que comportaria la decisió d’amortitzar  el Registre de la Propietat de Berga i/o els despatxos Notarials de Berga i Puig-reig a nivell de llocs de treball i de dificultat i igualtat en l’accés als tràmits que es realitzen davant el Registre de la propietat i les Notaries per a tots els  berguedans i berguedanes.
Atès que la desaparició del el Registre de la Propietat de Berga i/o els despatxos Notarials de Berga i Puig-reig  suposaria un pas enrere respecte el pretès reequilibri territorial de les comarques de muntanya i d’interior.
Atès que la distància de moltes de les poblacions situades a la comarca fins a Manresa és molt gran, es transcorre per vies de comunicació viària de segon i tercer ordre i el transport públic és totalment insuficient, la supressió del Registre de la propietat i de les Notaries de Berga i Puig-reig  suposaria per als ciutadans del Berguedà una dificultat afegida contrària al principi d’igualtat.
És per això que el ple de l’Ajuntament de Cercs
ACORDA:
PRIMER: Acreditar la conveniència, necessitat i oportunitat de mantenir la demarcació Registral de Berga, i manifestar la més ferma oposició per part del Ple del l’Ajuntament de Cercs a la possibilitat que s’amortitzi el Registre de la Propietat de Berga.

SEGON: Acreditar la conveniència, necessitat i oportunitat de mantenir els despatxos Notarials de Berga i Puig-reig  i manifestar la més ferma oposició per part del Consell Comarcal del Berguedà a la possibilitat que s’amortitzin els despatxos Notarials de Berga i Puig-reig.

TERCER.- Comunicar el present acord a la Dirección General del Notariado y de los Registros, a la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, al Ministeri de Justícia, al Registre de la Propietat de Berga a les Notaries de Berga i Puig-reig, als Jutjats de Berga, als delegats de l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de Barcelona a Berga, a la representant dels Procuradors de Berga i a tots els Ajuntaments de la comarca.

Anuncis

Quant a Marie Kapretz

Marie Kapretz Regidora de Cercs (oposició)
Aquesta entrada ha esta publicada en Mocions, Reflexions, Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s